I’m baaaack – partea 2

Cum spuneam în prima parte, vacanţa a venit şi a plecat rapid. Chiar şi aşa am mai bifat nişte locuri de pe lista mea de must see, am mai stat la coadă cu bucureştenii pasionaţi de Valea Prahovei şi m-am minunat de câţi turişti români şi străini ajung pe aceste meleaguri.

Braşov

Dacă tot eram la Sinaia, o scurtă vizită şi în Braşov era musai! Aglomerat, Braşovul m-a făcut să mă gândesc că Timişoara de fapt e un oraş mic şi că, din păcate pentru noi, nu prea e un oraş interesant pentru turişti! După ce m-am certat cu prietena mea pe motiv că nu găseam loc de parcare 🙂 am reuşit să vedem obiectivele must see pentru noi: Piaţa SfatuluiBiserica Neagră şi Strada Sforii.

Abaţia de la Cârţa

De la job citire, am descoperit Abaţia de la Cârţa într-o poză şi m-a fascinat pur şi simplu! Nu sunt eu cea mai religioasă persoană, plus că abaţia e cisterciană, deci nu are nicio treabă cu mine, dar construcţia veche în sine a fost un alt must see pentru mine. Şi ca norocul că era pe drum! 🙂 Alături de nemţi şi austrieci (nici urmă de turişti români) ne-am abătut din drum puţin, înainte de Sibiu, la Cârţa, unde oamenii ştiu să aprecieze ce au! Obiectivul este super bine amenajat şi întreţinut şi cu toate astea intrarea nu e o avere, e doar 5 lei şi merită!

Sibiu

Să nu trecem ca vântul şi ca gândul prin Sibiu, ne-am oprit să vedem Piaţa Mare, Piaţa Mică, Turnul Sfatului şi Podul Minciunilor! În turn am murit de cald şi de râs că o mămică se tot ruga de fiică-sa de 10 ani să-i facă o poză cu geamul şi aia mică nu voia nici de-al dracu! Pe pod am furat rapid o poză prin mulţime şi printre mirese… şi apoi am stat în piaţă la o limonadă!

Untitled-2

Ştiu că Braşovul şi Sibiul au muuuult mai multe oferit, dar timpul nu ne-a permis, aşa că ne-am orientat spre chestiile care ne-au stârnit nouă curiozitatea mai abitir! Când o mai fi vreme, poate vom vedea mai mult! După un drum relaxant înapoi, am ajuns în sfârşit la Timişoara, unde evenimentele de familie nu erau prea roz, aşa că gustul de vacanţă s-a dus repede…

Un gând despre „I’m baaaack – partea 2

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s