Culmile vacanţei la olteni

În primul rând, vreau să spun că mi-a fost dor să scriu… şi că scriu încet! 😀

M-am întors de ceva vreme din mini-vacanţa nr. 3 şi 4 sau câte erau alea că le-am pierdut şirul, aşa că nu mai pot să folosesc perfectul simplu, deşi tare aş fi vrut să vă povestesc în grai oltenesc despre nuntă şi despre viaţa la ţară! 🙂

Anyway, vacanţa la olteni s-a produs cu ocazia unei alte nunţi de suflet din acest an… şi am purces la drum pe calea Severinului, să vedem şi Dunărea şi ne-am oprit şi noi la localul sârbului fancy de pe mal (unde se opreşte toată lumea)… dar noi nu o să mai oprim niciodată acolo după ce am hotărât să mâncăm o ciorbă, că restu preparatelor erau prea scumpe şi prea peşte pentru gusturile noastre! Să trecem şi la culmile vacanţei la olteni, nu?

Culmile vacanţei la olteni:

  • Peste tot unde te duci să fie căţei… cu care nu ai voie să te joci că nu mai scapi de ei… şi exact aşa s-a şi întâmplat, cel mai drăguţ fiind un pui de amstaff awwww, de care probabil că îmi va fi frică la anul!
  • Să participi la tradiţii ad-hoc, despre care nu ştii mare lucru şi totuşi să fii singura gagică din grup care se gândeşte să-şi ia sandale cu talpă groasă la mersul la apă (i.e. dusul mieresei la a 3 fântână din sat sau la fântâna de la 3 străzi distanţă, era ceva cu 3, dar nu mai ştiu ce) şi nu pantofi cu toc! De menţionat că celelalte fete erau oltence şi au mai făcut treaba asta cu mersul la apă! De menţionat 2, una dintre ele şi-a şi rupt pantofii!
  • Am stricat tradiţiile de la furatul miresei, din câte am înţeles… pentru că am furat-o cu un grup de fete şi nu se cade şi pentru că nu am cerut băutură şi bani de la naş sau de la mire în funcţie de ora furtului, ci i-am pus pe cei doi să danseze cu o piersică între ei! Concluzia a fost că a făcut senzaţie momentul şi că eu sunt pur şi simplu diabolică, în concepţia naşului! 🙂
  • Să megi la ţară lângă Tg. Jiu şi să constaţi că locul are aceeaşi structură ca la bunici în Bihor: casa de sus şi casa de jos în curte, Olteţul/Crişul trec prin spatele grădinilor etc.
  • Culme de top: să te întrebe cineva, înainte să mergi la ţară, dacă ai mai văzut oi… pentru că eu am fost crescută în puful de la palatul bucingam şi cu siguranţă nu am mai văzut oi, vaci şi alte animale domestice EVER!

Nunta a fost deosebit de frumoasă şi de dragă mie… cu toate că pe la jumătatea nopţii am făcut o criză de alergie de nu am mai putut să respir şi am cu siguranţă nasul roşu în toate pozele de la furatul miresei.

Săptămâna viitoare revin şi cu poveşti despre vacanţa în Grecia… numai culmi şi acolo! 😀

bancuri-cu-olteni

2 gânduri despre „Culmile vacanţei la olteni

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s