Te rog să nu-mi numeri Like-urile

Din cele mai vechi timpuri ale Facebook-ului nu-mi aduc aminte să fi contat un amărât de Like atât cât contează acum. Numărăm Like-uri şi ne dăm cu curul de pământ când nu avem ce număra! Nu ai niciun Like?? Nu creeeed!

Câţi dintre voi vă număraţi cu sfinţenie Like-urile? Hai daţi cu Unfriend-ul în mine, că nu-mi pasă! E ceva în natura noastră de acum asta. Valoarea personală este estimabilă în Like-uri… drăguţ! Păcat că nu avem prieteni care să ne aprecieze şi dincolo de ecran.

Oi fi eu prea raţională în ultima vreme or something sau am renunţat la prea multe obiceiuri proaste… dar simt cum mă prostesc atunci când merg undeva şi toată lumea stă pe Facebook… ALO! Right here! Stăteam la masă cu nişte prieteni şi toţi îşi butonau telefonaele… do not get me wrong, mai făceam şi eu chestia asta… până când mi-am dat seama ce fac!

Din punctul meu de vedere, lucrurile stau aşa: te-ai întâlnit cu nişte oameni care îţi sunt dragi; staţi la o cafea, la o poveste… dar e linişte, nimeni nu povesteşte nimic… toată lumea se uită în telefon! Ştiţi ce înseamnă asta? Că ne plictisim unii pe alţi, frate! Că sunt oameni acolo (pe la tine prin telefon) mai importanţi… atunci ridică-te de la masă şi du-te unde ai treabă.

Viaţa se desfăşoară în ritm alert pe Facebook şi începe să mă enerveze… toată lumea noastră e acolo şi nu între noi! Nu vreau să par ipocrită… şi eu postez pe Facebook, pun poze, dau check-in-uri, dau Like-uri… dar am pretenţia să o fac cu cap şi în mare parte pentru că este inclusă în what I do for a living… altfel nu vă pot spune de câte ori am vrut să-mi şterg contul de Facebook…

Facebook-ul şi toate celelalte reţele de socializare se numesc aşa pentru că ar trebui să te ajute să comunici cu ceilalţi, să împărtăşeşti momente, idei, amintiri… în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască experienţa reală, dar acolo vom ajunge am ajuns!

funny-Facebook-sign-Like-hand

Sursa foto

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s