Baliverne serioase

Vorbeam aseară cu o prietenă despre trecut, despre cine am fost înainte să fim cine suntem azi, cum ar veni. Ştiu că sună poetico-melodramatic sau ceva de genul ăsta, dar chiar m-a pus pe gânduri toată treaba. Ce tâmpenii făceam când eram mici sau oarecum în creştere şi cum suntem azi… cum experienţa aia de viaţă ne-a adus oarecum unde suntem azi, dar şi cum putea să ne ducă în direcţii mai mult sau mai puţin fericite.

Faţă de strecuratul noaptea din casă sau întâlnirile pe furiş, acum ne uităm după cariere, bani, căsnicii, familii. Faţă de felul în care luam decizii atunci – full frontal, fără regrete şi fără a sta prea mult pe gânduri, acum întoarcem fiecare chestie pe toate părţile înainte de a face ceva. Ştiu că maturizarea vine cu o mare doză de precauţie, dar constat tot mai mult, la generaţia noastră, că vine şi cu frică!

5

Frică de ce putem să facem şi mai ales de ce nu putem să facem… tocmai din acest motiv nu ne avântăm aşa cum ne încumetam în trecut să facem ceva „riscant” (care de fapt atunci se numea „amuzant”). Ne e frică să cerem mai mult de la noi, pentru că nu ne-am văzut nicicând atât de departe şi e greu să pui piciorul în prag cu propria persoană.

Ştiu că bat câmpii (şi e ok, că îmi place!)… Mi-a cam ajuns frica şi oricum nu a fost niciodată „genul” meu. Nu mai „aştept ziua de mâine” în nimic, nu mai stau după cineva care nu vrea să stea după mine… am treabă cu mine, pentru că vreau să mă duc departe, singură, pentru că numai eu pot să mă duc, nu mă duce nimeni! Într-un fel toţi suntem egoişti… Aşa suntem făcuţi, să ţinem cu noi, doar că nu suntem în stare şi să recunoaşem asta, nu?

E vineri! Să nu mai visăm la cai verzi pe pereţi… să aducem caii verzi în realitate! Pentru că nimic din ceea ce visăm nu este imposibil, e doar greu de atins, deci necesită muncă… şi munca poate fi chiar distractivă dacă ştii unde vrei să ajungi cu ea! 🙂

6

Sursa foto: 1, 2

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s