Cum vin sărbătorile în Timişoara

Dacă te-ai întrebat vreodată (pentru un motiv total tembel, desigur) cum îţi dai seama că vin sărbătorile în Timişoara, eu am răspunsul/ răspunsurile pentru tine! Greu! 🙂 De ce? De astea:

 • Panică la mall – probabil primul lucru pe care îl poţi observa în oraşul de pe Bega, încă din prima zi a lunii decembrie (pentru că în Banat atunci încep sărbătorile, că doar Banatu-i fruncea şi tre să fie ahead of the curve), e că mallul devine buricul oraşului. Şi uite aşa de luni până vineri după ora 17 şi în weekend non-stop, toată lumea e în mall. Pentru ce? Desigur, se pregătesc din timp pentru sărbători… şi cu toate acestea cu o zi înainte de Crăciun sau de Revelion sunt tot în mall pentru că au uitat ceva.
  • Să nu uit să menţionez că tot timpul ne plângem că nu avem bani, nu? Păi na, cafeaua e scumpă la mall, hainele sunt dă firmă şi fiţele îţi ies şi pe nas, simultan cu băşinile pe care le ai în cap (dap, băşini, goluri de aer gazos şi împuţit)… şi totul e mai simplu când cardul e alimentat de mami/tati/iubi etc.
  • Să nu uit să menţionez că hypermarketul din mall devine SUBIT singurul din oraş… şi devine locul unor traume emoţionale (copii rătăciţi), fizice (oameni loviţi cu cărucioare) şi sociale (bădărănisme de tot neamul şi soiul, alimentate cu drag de preţurile mici şi aparentele super-oferte).
 • Panică în parcarea de la mall – e al x-lea an când aud că s-a format un aşa ambuteiaj în parcarea subterană a mallului că nu mai lasă pe nimeni să intre acolo, pentru că nu ştiu cum să-i scoată pe ăia blocaţi… de asemenea e a nu ştiu câta oară când mă intersectez cu şoferi dibaci care îşi parchează SUV-urile astfel încât restul fraierilor posesori de maşini mici să nu mai poată funcţiona prin parcarea exterioară.
  • Pisicuţa cu care m-am intersectat eu de data asta conducea un minunat Audi… şi nu înţelegea de ce o fraieră cu maşină mică (i.e. eu) nu se poate da din calea ei (in my defense, aveam de ales să dau un SUVul boului din lateral, în maşina din spate sau în ea)… până la urmă botoxul din buze sau culoarea blondă din păr nu i-au mai prăjit atât de tare singurul neuron funcţional şi a prins ideea că nu pot să trec decât prin ea, dacă nu se dă la o parte… am trecut fără să ne atingem din fericire pentru mine… nu voiam să ştiu câtă activitate orală a depus pentru maşina aia!
 • Luminiţe în zone speciale ale oraşului – o remarcă recentă mi-a atras atenţia că luminiţele alea mai frumoase sunt în centru şi în Unirii… dar şi spre şi în zone „populare” pentru numele importante ale urbei… Hmm… Dubios! Nu vă spun care sunt zonele, vă las să le descoperiţi singuri, că şi eu abia acum le observ!
  • Side note: nebunia aia luminoasă şi frumoasă din centru salvează situaţia… eu încă nu am apucat să mă pozez cu ea şi ştiu că toată lumea are selfie sub luminiţe şi vreau şi eu (chiar nu sunt ironică, they are fucking pretty!)
 • Centrul miroase a porc, a porc scump – cu toate că e un centru frumos, Târgul de Crăciun îmi dă întotdeauna o oarecare mini-bucurie urmată rapid de o depresie soră cu turbarea… Dubios din nou? Să mă explic: an de an căsuţele alea frumoase reprezintă din ce în ce mai puţin spiritul Crăciunului… asta pentru cei care văd Crăciunul cum îl văd şi eu. Ceilalţi îl văd ca un moment al anului în care să-ţi cumperi căciulă de bazare cu 50 lei, pentru că ăla de la căsuţă a adus-o până în centru! Scumpeturile aberante sunt rivalizate doar de mirosul greu de porc şi alte fripturi… pentru că, de ce nu, centrul oraşului trebuie să arate în preajma sărbătorilor de parcă acum vine festivalul berii/ al vinului… ia cu mici că trece mai repede! Şi e absolut musai să mănânci în frig nişte mici cu ocazia Crăciunului şi să te beţăleşi cu un vin fiert… ce poate fi mai în spiritul sărbătorilor decât atât?

Mna, dacă mai şi ninge, pot să adaug la lista mea şi nişte spoială din aia de zăpadă neagră, cum numai Timişoara poate avea. Numai aici când ninge se preface doar (asta de sărbători, că după, când ţi-e mai mare dragul prin februarie, se pune o zăpadă din aia de se blocehază toţi… în mall probabil!).

grumpy-cat-christmas-funny-pictures-1224

Sursa foto

2 gânduri despre „Cum vin sărbătorile în Timişoara

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s