Ai 1+ motive să nu-ţi placă la job?

ATUNCI E CAZUL SĂ-L SCHIMBI! Mă gândeam că voi scrie ceva mai „christmasy”, dar poate mâine… Să revenim…

Generaţia părinţilor noştri a fost învăţată cu un sistem rigid, terminai şcoala treceai la job, nu aveai cine ştie ce variante, numai în funcţie de şcoala pe care ai făcut-o şi eventual dacă erai cineva. Pilele sunt în vigoare şi azi, cu diferenţa că nu e musai să lucrezi în domeniul şcolii pe care ai făcut-o şi cu diferenţa că poţi să-ţi schimbi joburile ca pe chiloţi…

Şi atunci cum biiiiiiiiiip poţi să stai la un job care nu-ţi place?

Avem atât de multă libertate să alegem ce vrem să facem, singurul lucru care ne împiedică sunt banii. Pentru că nu poţi să trăieşti fără nenorociţii ăia… Daaaar, think about it preferi bani sau „linişte în casă”? Mie îmi sună mai bine un suflet liniştit, decât 8 ore de stres şi nervi pe zi, doar ca o dată pe lună să scot nişte bani frumoşi din căcat!

Ăsta a fost tot timpul felul meu de a vedea lucrurile. De aia am trecut prin 10 joburi de câte 3 luni fiecare până să ajung la primul job de copywriter, la care am stat 1 an. Şi acum sunt la alt job de copywriter de peste 1 an jumate… şi unii încă se miră că am rămas. Păi dacă îmi place ce fac!?

Avem luxul să ne placă ce facem şi e musai să profităm

Lumea întotdeauna suferă un mini-şoc atunci când le spun că mi-e îmi place ce fac. Sunt genul de nebună care loves her job, de aia face ceva similar şi în timpul liber. Mai bine zis e invers de fapt! Ceva ce-mi place să fac în timpul liber am transformat şi în job. Dacă nu mi-ar plăcea, de ce m-aş duce la lucru în fiecare zi? De ce aş scrie şi în timpul liber? Mi se pare un fel de masochism ăsta să mergi în continuare într-un loc pe care îl urăşti!

Cel mai mult îmi pare rău că generaţia noastră nu înţelege câte avantaje are! Nu ştie câtă libertate are şi câtă putere! Ne-au învăţat cei de dinainte că jobul e o corvoadă, că mergi acolo pentru că e musai să faci bani şi atât! Eu am văzut în ai mei determinare întotdeauna, dincolo de carieră şi de cât de greu le era la muncă… poate de aia văd lucrurile diferit.

E musai să profităm de deschiderea care ni s-a oferit acum, de faptul că putem face ceva să schimbăm felul în care arată piaţa muncii. Stop taking crap for money! Banii ăia te vor duce doar la luna viitoare, dar jobul care nu-ţi place te poate duce straight to hell!

540_293_resize_20130901_2bf1fbc1c870bf10211dccfaf08f8818_png

Sursa foto

2 gânduri despre „Ai 1+ motive să nu-ţi placă la job?

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s