Expresii cu care numai absolvenţii de Litere şi-ar bate capul

Ieri a fost ziua Luciei mele dragi şi nebune… motiv pentru care i-am făcut o „felicitare” cum numai eu pot să fac. Asta:

10968574_803523926368359_5065632362573377154_n

Şi cum stăteam eu aşa şi mă gândeam dacă se supără sau nu că îi spun pe Facebook să se ducă-n spanac, mi-am dat seama că eu nu mai ştiu de când şi mai ales de ce folosesc expresia asta. Şi apoi mi-au venit în minte multe alte expresii cel puţin interesante pe care le aud toată ziulica. Şi absolventa de Litere din mine a început să se scarpine cu pasiune în cap… Iată-le mai jos:

  • Dă-te-n spanac – să începem cu începutul… ăsta e un fel de du-te, tu, dar mai poetic, pentru că spanacul e o mâncare pentru şmecheri… vezi Popeye marinarul (altul mai şmecher nu ştiu!). Varintă: Dă-te-nspre spanacul meu (pe asta nu mai ştiu de ce am folosit-o, dar nu mâncam spanac şi nu ştiu de ce aş fi vrut ca cineva să atenteze la spanacul meu, dar am zis-o!).
  • Dacă facem asta, suntem tată de albină – expresie folosită mai mereu la locul de muncă, sugerează că suntem cei mai tari, dacă facem asta… depinde de context ce e asta! Cert e că tatăl de albină este un soi de şmecher la noi la lucru şi toţi vrem să fim ca el! 🙂
  • E ceas… cu cuc – E ceas era într-o vreme foarte popular şi era mare şmecherie să zici asta şi mare şmecherie era şi chestia pe care o făceai ceas. Deci ceasurile sunt şmechere. 🙂 Acuma dacă vrei să dai un plus de şmecherie la toată treaba, e ceas cu cuc… că e mai rar, nu toată lumea are şi, evident, e vintage, doh!

După ce am scris toată poliloghia de mai sus, am constatat cum că şmecheria e la baza tuturor acestor expresii… absolventa de Litere din mine jubilează la descoperirea teoriei! 🙂

Şmecherie să fie atunci!

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s