Tehnici de vânzare 1-0

Nu, nu am vrut să scriu 1-1 (one to one sau cum o fi), ci e 1-0, ca un scor al unui meci de fotbal.

Am lucrat şi eu de două ori în vânzări şi a fost inimaginabil de îngrozitor. Prima dată pentru că vindeam chestii inutile la telefon, a doua pentru că iubeam produsul, dar aş fi preferat să-l creez, nu să-l vând… mă rog, vorbă multă, sărăcia omului, concluzia este că nu am strălucit în vânzări, dar măcar am învăţat la tehnici de mi-au ieşit pe urechi.

Aşadar şi prin urmare, cum să nu mă umfle râsul/plânsul/nervii, când mă sună o duduiţă să-mi vândă acţiuni la telefon cu cele mai prost gândite tactici de vânzare:

#1 Papagalul ameţitor

Turuiala continuă are darul de a ameţi omul de cap. Şi atunci fie că îţi spune să te duci de unde ai venit, fie ia ceva de la tine, orice numai să taci!!! Ei bine, duduia în cauză nu avea frâiele pregătite şi turuia nevoie mare, câteodată chiar şi în timp ce eu o întrebam ceva. WRONG! Ascultă fraierul, că fraierul sare cu banul dacă vrea, nu tu!

#2 Accentul pe interlocutor

Gâdilatul potenţialului client este măiestrie pură; îl faci să se simtă cel mai important pentru tine, tu eşti acolo pentru el etc. O chichiţă din asta este să i te adresezi direct, pe nume, plasându-l astfel în context. Dar când duduiţa spunea „doamna Peti” (care apropo e mama sau cumnată-mea, nu eu) o dată la trei cuvinte, mai ceva decât zic băjeţii „în p**a mea”, atenţia mi-a fost atrasă de această repetiţie impresionantă.

#3 Ştiaţi că…

Dacă tot nu mă laşi să vorbesc şi urli „doamna Peti” la mine de n ori pe minut, de ce să nu mă iei şi la 11 metri!? Pentru că, evident, nu ştiu ce am pierdut! Ce să faci… fraieră!

Ea: Doamna Peti, dar dvs. ştiţi, dna. Peti, că noi am mai discutat o dată, prin 2011…
Eu: Nu mai ţin minte.
Ea: Păi şi atunci, dna. Peti, v-am sunat să vă prezentăm oportunităţile noastre de investiţie. Şi le-aţi ratat, dna. Peti.
Eu: Nasol!? Ce să zic…
Ea: Dna. Peti de data asta nu le mai rataţi.
Eu: Zici tu?
Ea: Atunci aţi ratat acţiuni importante din domeniul dvs., dna. Peti. Şi luna trecută am vândut acţiuni la *** şi nu le-aţi prins, dna. Peti!
Eu: Nasol! Clar, nasol!
Ea: Dna. Peti, dvs. ştiţi câţi bani puteaţi să câştigaţi cu mine???
Eu: Nu, nu ştiu.
Ea: Păi, vă spun eu, dna. Peti, că mulţi, dna. Peti!

Am ales să mă răstesc la ea într-un final, pentru că duduiţa s-a hotărât să mă facă să mă simt prost că nu am ales să investesc alături de ea şi să facem mulţi bani împreună din care să ne cumpărăm „un iaht plin cu genţi şi un iaht cu cataloage cu genţi şi un iaht cu bărbaţi… bărbaţi cu cataloage cu genţi!”

Doresc să menţionez că nu m-a mai sunat de la ultima discuţie. Oare nu mă mai sună sau mă mai lasă câţiva ani???

f6105336323559bb2a2c1ae92fa208805b

Sursa foto

2 gânduri despre „Tehnici de vânzare 1-0

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s