Ne ducem pe apa tehnologiei

Am văzut zilele trecute pe undeva o chestie care zicea că va trebui să le explicăm generaţiilor care vin ce greu era să trimiţi un mesaj: că trebuia să apeşi de x ori pe o tastă pentru a ajunge la litera/simbolul dorit… uau ce impresionaţi vor fi ăştia mici de dincolo de ecran. Hai să le explicăm sunt de acord, întrebarea va fi cine ascultă!?

Şi eu stau toată ziua cu telefonul în mână… dar din bun simţ şi din oarece conştientizare recentă evit pe cât posibil să fac asta atunci când sunt cu cineva. Nu stau pe Facebook şi nu răspund la telefon când sunt cu prietenii în oraş… decât dacă e musai… că doar de aia ne-am întâlnit în oraş şi nu am stat fiecare la casa lui cu chatul deschis.

Ce să le mai explici generaţiilor care vin, când părinţii de generaţie modernă îşi „potolesc” copiii cu o tabletă!? Veţi zice că ce ştiu eu că nu am copii. Ei bine, nu am, dar ştiu că mama s-a descurcat cu mine şi cu frate-miu fără să ne hipnotizeze cu vreo găselniţă cum e tableta.

Mi-e groază de generaţiile care urmează de când am auzit-o pe o mândră mămică zicând că puiul ei la 3 ani deja ştie să deschidă singur tabelta şi intră în jocul lui şi dă-i să meargă, nu mai are treabă cu el 3 ore… oare mămica asta a observat că are un plod care mârâie tot timpul când se apropie cineva de el, că la 3 ani nu vorbeşte cum vorbesc copiii la 3 ani…

În weekendul de 1 mai, am făcut o plimbare prin parcul din Buziaş. Nimic de zis, doar de privit:

Batranii Tinerii

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s