Tu cine eşti?

Cred că cel mai „ca pixul” lucru din lume e să te pună cineva să spui cine eşti. Nu „Eu sunt Vasile şi am 23 de ani”, cine eşti tu pe bune, într-o propoziţie, ce te face să fii tu… Asta a fost o întrebare primită la conferinţa PRbeta de săptămâna trecută, care m-a pus pe gânduri legate de cine sunt eu. Adaug la asta faptul că n-am fost „prea eu” în ultima vreme, că am pierdut parte din idei şi din imaginaţie (am înţeles că se întâmplă şi la case mai mari).

De ce e atât de greu să ne definim?

Întrebarea de la workshop era nu aşa ca să spui că eşti Vasile, câţi ani ai şi cu ce te ocupi, ci pentru a arăta ce crezi tu despre tine că e important. Şi pentru majoritatea definiţia venea din job… şi atunci ce calvar poate fi când jobul nu e ce-ţi trebuie ţie de fapt, pentru a-ţi fi bine.

Ne e greu să ne definim în afara jobului pentru că ne petrecem o maaaare parte din viaţă la job. Şi atunci dacă jobul e de căcat… ai belit-o cu siguranţă!

Eu nu pot să nu mă definesc prin job pentru că asta fac şi în timpul liber. Poate de aia când am o „pană” în imaginaţie, mă ascund în tufiş şi personal şi profesional. „Un copywriter bun ştie când nu trebuie să scrie nimic.” zice şi Sorin Trâncă în cartea lui, Brief: 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate şi câtă dreptate are. Numai că uneori nu ai scăpare şi e musai.

Puţină forţă nu strică

Mai zicea cineva că în viaţă trebuie să facem şi chestii care nu ne plac musai, pentru a putea scăpa de belele, de frici şi de piedici în general. Ştiu că scrisul e parte din cine sunt şi că, dincolo de faptul că nu poţi să forţezi creativitatea, poţi stimula imaginaţia… cu puţină forţă.

Şi asta e valabil pentru oricine, care face orice şi se defineşte în orice fel… dacă tu nu te împingi de la spate, dacă nu te forţezi, n-ai nicio şansă să înaintezi… indiferent unde te duci!

c4a8df7529f543185f882668cd4fde1e

Sursa foto

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s