Mai renasc locurile abandonate?

Poate unele dintre locurile mele preferate de explorat sunt locurile abandonate. Ştiu, sunt o ciudată. Am lămurit asta deja. Dacă ai în plan o vacanţă şi vin şi eu trebuie să mă duci să văd ceva dărăpănat şi abandonat, dacă nu te duc eu (negociem şi la peşteri, cascade şi muzee). 🙂

Unii se uită la astfel de locuri şi nu pot spune nimic mai mult decât „bă, uite ce dezastru, bă”, „nu face nimeni nimic în ţara asta” bla bla bla… voi ştiţi câte locuri abandonate sunt în lume? Ştiţi cât sunt de frumoase unele dintre ele? Aşa în ruina lor?

Cele mai frumoase locuri abandonate

Primul loc abandonat care m-a lăsat cu gura căscată a fost Biserica Baronului din Bobda. Când am ajuns prima dată la ea, eram pe acolo într-o vizită cu ai mei şi eram destul de mică încât să nu am telefon mobil cu cameră foto la îndemână. Mi-am readus aminte de acest loc minunat şi trist citind articolul de pe Prin Banat, numai bun să admir şi interiorul de care eram curioasă de mică.

Alt loc deosebit la care nu am ajuns încă este Cazinoul din Constanţa. Nu ştiu de ce are clădirea asta aşa un farmec, dar e impunătoare şi maiestuoasă în dezolarea ei şi bună de stârnit imaginaţia a „ce a fost odată”. Povestea lui şi poze din interior pe Messy Nessy Chic (un site internaţional, da).

Last, but not least sunt Băile Herculane. Mie îmi vine să cumpăr toată staţiunea aia la cât este de frumoasă (dar nu sunt pui de baron local, cu toate că îmi place biserica aia din Bobda), dar mi-e teamă că nu m-ar înţelege nimeni, în afara de moşii care umblau în chiloţi pe la 7 izvoare. Cum să laşi un loc atât de frumos să se ducă de râpă? De ce, cum, care şi când pe Ghiduri Turistice + locul ăla magic din Băile Imperiale Austriece, care te determină să te gândeşti că odată ceva acolo a fost incredibil şi că o mână potrivită poate face totul din nou:

Baile Herculane Baile Herculane2

Mai renasc oare locurile abandonate… sau îmi place mie să visez frumos? 

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s