7 motive bune să faci mişcare

7 motive bune sa faci miscare

Dacă zilele trecute avem idei pentru oameni cu motive tembele de a merge la sală, azi le spun pe bune. Pentru că am fost oarecum criticată şi pentru că până la urmă nu multă lume merge la sală, face mişcare sau sport, să zicem mai bine că sunt 7 motive bune pentru care e musai să faci mişcare.

Eu am început cândva în decembrie să fac mişcare aproximativ serios… am dat multe kilograme jos şi sunt bine pornită să fac şi mai multe chestii pentru mine în variantă sănătoasă… că nesănătoasă am fost de când mă ştiu şi nu e deloc fun. 

#1 Arăţi mai bine

Nu ar trebui să fie ăsta cel mai important motiv, dar e un stimulent destul de puternic pentru multă lume, aşa că începem cu el. Clar, vei arăta mai bine. Şi un pic de mişcare (faţă de lipsa ei totală) te face să arăţi mai bine, pentru că eliberezi nişte chestii simpatice numite endorfine când faci mişcare şi brusc eşti mai fericit. Oamenii fericiţi sunt mai frumoşi. Concluzia e simplă.

#2 Te simţi mai bine

Te trezeşti la orice oră după 2 cafele şi nişte mâncare? Toată lumea face asta (din păcate). Organismul se trezeşte să funcţioneze dimineaţa şi după un pahar mare cu apă (caldă cu lămâie ar fi de preferat) şi 5 minute de mişcare uşoară. E mai simplu şi mai ieftin. Dacă n-ai încercat, n-ai de unde să ştii dacă vorbesc prostii sau nu. 🙂

#3 Ai auzit de sănătate?

Sănătatea e chestia aia pe care şi-o doreşte toată lumea la zile de naştere şi evenimente, dar după cum trăim noi ai putea spune că nu mai ştim unde să fugim de ea. Scăldat în cafea, tutun, alcool, fast food, E-uri şi poluare, organismul îşi face de cap… mai să stai toată ziua şi să nu faci nimic şi îl încurajezi să fugă de sănătate direct în cabinetul primului medic… şi nimănui nu-i place să meargă la medic, nu?

#4 Trăieşti mai mult

Încerc să nu le spun prea direct sau prea drastic şi parcă nu pot să mă abţin… ideea de bază e că nu vrei să mori prea repede, nu? Păi atunci probabil ar fi cazul să-ţi ajuţi puţin durata de viaţă, să o pui în mişcare cu nişte sport… nu cred că mai trebuie să spun de ce mişcarea contribuie la o viaţă mai lungă, nu?

#5 DREPŢI!

8 ore pe zi stăm pe funduleţ la job-uri… după care de abia aşteptăm să ajungem acasă să ne odihnim! Nu sună cam dubios toată treaba asta? Din nou, sper că nu trebuie să vă spun în ce hal se duce totul pe apa sâmbetei din cauza asta. Aşadar, de fiecare dată când ai ocazia să stai în picioare, stai în picioare. Oricum nu stai destul. Suplimentează cu nişte sport şi atunci parcă lucrurile stau altfel.

#6 Ţi-am spus că arăţi MAI bine?

Dacă deja arăţi bine fără efort nu înseamnă că ai scăpat. Sigur poţi să faci ceva părţi să şadă mai bine pe corp… şi nu uita că oricât de bine arată treburile la exterior, la interior habar nu ai ce se întâmplă, dar mişcarea ajută la lucruri bune inside and out. 

#7 Ţi-am spus că te simţi MAI bine?

Ok, deci arăţi bine, te simţi bine, screw moving! Nici chiar aşa. La viteza cu care trăim, mâncăm şi lucrăm, lipsa somnului adecvat, vârsta, poluarea, toate îşi pun amprenta pe tine. Mişcarea le ţine sub control cât de cât… asta nu înseamnă că e ok să bagi o shaorma azi, pentru că ieri ai fost la sală şi meriţi.

Deci, cine vine la sală? 🙂

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s