În ce lume trăim…

#NUînseamnăNU. Dacă nu ai văzut până acum asta, înseamnă că trăieşti sub o piatră. Au scris multe bloguri, ziare şi ce or mai fi ele despre fata violată de 7 cretini în Vaslui. Voiam să scriu şi eu, dar plină de draci cum eram, aş fi scris un roman fluviu, pentru că sunt atât de multe aspecte legate de evenimentul ăsta care te fac să dai pe cineva cu capul de pereţi, încât nu ştii de unde să începi, dar cu siguranţă nu vei termina niciodată!

Tot nu am putut să aleg o anumită parte a enervării mele, aşa că pe scurt, puţin din fiecare:

 1. Fetele sunt vinovate pentru violuri… pentru că orice fată îşi doreşte să fie forţată de un tip, nu? Pentru că atunci când spune NU, minte cu neruşinare, că de fapt vrea, că altfel nu ar fi purtat o fustă scurtă şi nu s-ar fi dus cu un tip în maşină… De ce şi-ar dori respectul unui băiat, admiraţia lui şi dragostea? Fetele nu vor asta! Vor bătăi, durere şi leşin.
 2. Băieţii sunt nişte inocenţi… cum merg ei aşa pe stradă şi vin drăcoaicele astea de fete şi îi vrăjesc şi ei săracii nu se mai pot abţine. Sunt atât de tare fermecaţi încât nu aud când fetele urlă în chinuri, nu văd când fetele leşină în mâinile lor.
 3. Părinţii de fete sunt şi ei vinovaţi… doar aşa le-au crescut, ca pe nişte c***e! Pentru că orice părinte de fată îşi doreşte să-şi aducă fata acasă de la spital marcată de semne dureroase pe tot corpul şi mai ales marcată pe viaţă de frică, groază şi neputinţă.
 4. Părinţii de băieţi sunt apărătorii sufletelor fragile… cum spuneam, fetele sunt cele care le vrăjesc progeniturile spre astfel de comportamente îngrozitoare… fapt care spune multe despre relaţia dintre mame şi taţi şi despre cum văd ei o legătură între doi oameni.

Săracii băieţi, nesimţitele fete!

Nu pot să cred că există oameni pe lumea asta care au astfel de convingeri. Ce nu e în regulă cu lumea în care trăim? Toţi sunt vinovaţi pentru mentalitatea penibilă pe care o au, pentru că au creat o imagine în societate în care e ok să violezi o fată şi să scapi basma curată, pentru că zic vecinii că fata aia e uşoară, pentru că le găsim scuze unor bestii…

11219686_857121801031293_1262078266169302774_n

Sursa foto şi mai multe articole aici.

5 gânduri despre „În ce lume trăim…

 1. Intr-adevar, s-a scris foarte mult pe acest subiect. Si eu nu am citit prea mult, pentru ca nu am avut timp, insa, violul si mai ales violul in grup e una din cele mai josnice forme de manifestare a bestiei din om. E momentul in care brutalitatea si nepasarea se unesc cu instinctul animalic. Ne provoaca scarba si dispret mai mult decat orice altceva si tind sa cred ca tot mai mult noua, femeilor.
  Multi oameni sunt rai, pur si simplu, aleg sa creada in explicatiile puerile si demne de ura pe care le-ai enumerat si tu pentru ca nu au capacitatea emotionala de a gandi in profunzime.
  Nimeni nu si-ar putea dori vreodata un viol si trebuie sa ai o problema grava ca sa crezi altceva.

  Apreciază

   1. Totusi, daca ai pune unul din acei oameni in situatia de a avea o fiica violata…conceptia i s-ar roti la 180 de grade. Nici fusta mini, nici machiajul, nici decolteul si nici o betie dintr-un bar nu li s-ar mai parea mijloace intentionate de atragere a violului.

    Apreciază

    1. Da, exact. Dar mi-e teamă că la asta nu se gândesc… mai ales la ce declaraţii a făcut mama unuia dintre violatori… te îngrozeşti! Ar spune orice să-şi scape odrasla, fără să se gândească la cum ar fi fost dacă fata ar fi fost fiica ei sau cum ar fi fost să păţească ea aşa ceva… e trist că sunt femei care gândesc aşa, doar pentru că progeniturile lor trebuie să fie bune absolut.

     Apreciază

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s