Concediu românesc

N-am mers la mare anul ăsta… şi picioarele mele albe ca brânza suferă şi acum… cu toate că dacă mergeam la mare tot albă veneam înapoi. Meh, nu contează. Aleg oricând în locul relaxării pe plajă, sprintul la volan prin ţară (mi s-a spus că am un stil sportiv de a conduce şi cam aşa e… mai ales când mi-e foame). 🙂

În mai puţin de o săptămână am văzut atât de multe locuri frumoase, că mă şi mir că mai pleacă lumea în străinătate… mai ales că nu au văzut toate frumuseţile pe care le are ţara asta de oferit.

Lacul Vida

Am început cu Lacul Vida din judeţul Bihor, pentru că nicio tură la bunica nu e completă fără explorarea ţinuturilor din împrejurimi. Şi cum lacul ăsta mă farmecă, din cauza gurii de vărsare super SF, era musai să-l văd.

Lacul Vida

Tura Transfăgărăşanului

Cum spuneam, stilul meu de condus m-a tras întotdeauna spre drumuri întinse. Nu-s drumurile româneşti ce visez eu (sau orice alt şofer, dar ne descurcăm). Transfăgărăşanul este unul dintre drumurile de vis, cu toate că e cam spart la intrare şi la ieşire. Apoi urci, ai curbe periculoase, peisaje care îţi dau ameţeli… toate sunt incredibil de frumoase. Şi culmea e că, dacă treci munţii dintr-o parte în alta, nu ai numai un mega drum de văzut, ci mai poţi opri şi la Cascada BâleaLacul BâleaBarajul VidraruCetatea PoenariMănăstirea Curtea de ArgeşMuzeul Trovanţilor de la Costeşti şi lista poate continua mult şi bine… până am ajuns la Tg. Jiu şi de acolo te duci spre Peştera PolovragiMănăstirea PolovragiPeştera Muierii, Poarta SărutuluiMasa Tăcerii şi Coloana Infinitului

Am uitat să menţionez că săptămâna nu s-a terminat încă şi că despre toate pe larg şi cu multe poze mişto urmează pe Ghiduri Turistice.

7 gânduri despre „Concediu românesc

  1. Ce bine arata Lacul Vida! Nu am fost, dar, dupa cum ziceam, arata bine! Trebuie sa il trec pe lista :).

    Nu de curand, si eu am reusit sa evadez impreuna cu iubita mea. Am ajuns (si) pe la Magura, Zarnesti, adica Brasov. La un moment dat, la ora 22:00 ne-am oprit la un restaurant, unde ne-am „drogat” cu doua ceaiuri deoarece trebuia sa scriem un articol, care avea un ‘deadline’ :D. De vis.

    Apreciază

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s