Adicăăă tu nu mai mănânci carne?

Adică nu mai mănânc carne. E o alegere ca oricare alta. Daaar, în momentul ăla sublim în care te decizi că nu mai vrei să mănânci carne, toată lumea are ceva de obiectat, de adăugat şi, mai ales, de lămurit.

#1 Da’ peşte mănânci?

Nope. Ultima dată când am verificat peştele era din carne, nu din frunze, deci nici peşte nu mănânc. 🙂

#2 Nici crenvurşti?

Amu’ oricât ar zice tot felul de personaje fictive despre procentul de carne din crenvurşti, eu am rezervele mele faţă de mezeluri (le-am avut întotdeauna, acum sunt şi mai şi)… şi oricum răspunsul este: nu.

#3 De aia mănânci tu aşa mult?

Nu, nu de aia mănânc mai mult decât de obicei. Eu nu cred că mănânc mai mult decât de obicei… provin dintr-un neam de mâncăcioşi, deci tot timpul am mâncat mult… poate că acum îmi pregătesc mai multă mâncare pentru că îmi place să descopăr tot felul de năstruşnicii de care până acum nu ştiam sau care nu mă pasionau în mod deosebit, cum ar fi fructele exotice, budinca de chia şi smoothie-urile din frunze verzi. 🙂

#4 Când o să mănânci iar carne/ când o să termini cu mofturile astea?

Nu e un moft să nu mănânci carne, nu e ceva dietă miraculoasă de slăbit sau mai ştiu eu ce… e pur şi simplu o alegere pe care am făcut-o şi de care am de gând să mă ţin. Să-mi fie de bine.

#5 Mmmm, bacon?

Mmmm, da, am fost un fan al baconului, dar mi-a trecut. Dacă îmi spui despre carne, fripturi şi mici nu mi se face poftă… aşa arată o alegere făcută, nu un moft. Mofturile generează pofte în continuare, alegerile nu. Nici nu mai simt nevoia/pofta să mănânc o fleică, ci mai degrabă, chiar acum în momentul ăsta, aş mânca nişte broccoli… dar cred că tot timpul aş mânca broccoli. 🙂

eat-kale-gif

Sursa: giphy.com

 

2 gânduri despre „Adicăăă tu nu mai mănânci carne?

    1. Îmi doream un stil de viaţă mai sănătos, aşa că am început să tai uşor din toate: fast food, sucuri, dulciuri etc. Apoi am citit tot felul de studii… The China Study de T. Colin Campbell a fost primul şi de acolo a cam început totul. Oricum nu prea mă dădeam eu în vânt după carne în mod extraordinar, de fapt nu prea mai mâncam oricum, aşa că a fost o alegere destul de logică şi de simplă pentru mine.

      Apreciat de 1 persoană

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s