Te duc în centru şi te dau la ciori: „ameninţările” copilăriei

Într-o lume în continuă schimbare, tare greu trebuie să fie să-i mai spui unui copil să fie cuminte, că altfel… că altfel ce? Parcă îi şi vezi ţopăind pe ăi mai răsăriţi în jurul părinţilor: „că altfel ce? că altfel ceeeee?”

„Ameninţările” copilăriei

Nu-mi aduc aminte cu exactitate ce-mi ziceau ai mei: „că altfel…”. Oi fi fost un copil cuminte, n-oi fi fost, dar nici nu mă pasiona ce urmează după „că altfel…” nu mai ştiu exact. Anyway, din chestiile de poate prea mult timp apuse, năstruşnice până peste poate, şi, cu siguranţă, exagerate reţinem: că altfel vine poliţiate papă bau-baute scot în stradă/te las aicinu primeşti dulciurinu mai vine Moş Crăciun.

Versiunea modernă

Te duc în centru şi te dau la ciori! Asta i-a spus un tată pe stradă copilului său. M-a pufnit râsul. Adevărul este că sunt multe ciori în centrul Timişoarei şi numai să treci prin parcurile de lângă catedrală şi te minunezi că ai trecut cu bine… nu pentru că te-ar mânca ciorile (conform „ameninţării”), ci pentru că sunt atât de multe şi trotuarul este atât de „vopsit” natural de ele, încât sunt şanse mari să ajungi acasă cu o amintire a „mersului la ciori” pe haine, papuci sau, şi mai fain, pe cap.

Eu ce mă fac?

Cum spuneam, într-o lume în continuă schimbare, tare mi-e teamă că „ameninţările” părinteşti vor deveni tare nefondate. Dacă copiii mei vor semăna cu mine (şi sunt şanse mari, nu?), probabil vor fi ăia cu „CĂ ALTFEL CEEEE?”, urlat ca din gură de şarpe în timp ce continuă să facă ce am zis că nu au voie… anyway, sper să am o replică bună, de tipul că îi duc în centru şi îi dau la ciori (ok, poate nu bună, dar măcar interesantă)… prefer asta în loc de îţi iau tableta şi nu o mai vezinu mai primeşti iPhone 20s şi alte tehnologii de sufocat mintea din fragedă pruncie, creatoare de mofturi şi de scâncete de tipul da’ mama lu’ X i-a luaaaaaat şi vreaaauuuu şiiii eeuuuu să-mi ieeeeei

a0eaa7e7a92cd45049a1fce01d3e5600

Sursa foto: rottenecards.com

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s