Moş Nicolaeeeeeeee

Exact aşa cum scrie în titlu cu mulţi eeeeeee, exact aşa urla una mică de bucurie pe stradă săptămâna trecută. Am plecat de la lucru la o plimbare în pauza de prânz şi în faţa mea era o bunică şi o nepoţică. Eu mergeam în spatele lor cu gândul la clementine, la care bunica îi zice fetei „Ştii că acuşi vine Moş Nicolae?” şi aia mică a început să sară şi să ţipe „Moş Nicolaeeeeeee”… atât! Pur şi simplu o stare din aia de ţipat şi ţopăit de-ţi era mai mare dragul de bucuria ei, gata să te bucuri şi tu, chiar dacă la tine că vine Moş Nicolae e să-ţi freci ghetele înainte de lucru şi să-ţi pui singur în ele ceva, dacă vrei musai, dacă nu, doar picioarele.

Îmi aduc aminte şi de entuziasmul meu legat de ce găseam în ghete în copilărie… şi dacă era un pix şi o gumă, şi dacă era un băţ şi dacă era orice… era faină ideea în sine, mai mult decât cadoul… dar nu ştiu dacă generaţiile care vin după noi mai ştiu să aprecieze lucruri atât de simple. Dacă în ghetuţe nu e un iPhone, ce ne facem?

Mă gândeam când m-a entuziasmat pe mine ceva de genul… nu Moş Nicolaeeeeeee, ci orice. Să fie ceva care să mă entuziasmeze atât de tare încât să sar şi să mă bucur până nu mai pot. La final de an, mă apucă tot timpul reveria momentelor frumoase şi visez la altceva decât la clementinele la care visam când am auzit-o pe aia mică. Apoi vine din spate realitatea faptului că mai sunt multe chestii pe care mi le-am propus şi nu am apucat încă să le fac.

Alea mă entuziasmează… mă bucur că am planuri, că nu aştept să se rostogolească treaba peste mine şi viaţa merge aşa cum merge… trebuie să meargă aşa cum am plănuit în mare, în bine. Ţopăit de fiecare dată când lucrurile o iau pe calea stabilită de mine, când sună a bine şi a roz… Dar până atunci, mă duc să-mi cumpăr clementine.

DSC_0066

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s