Watch your back

Nu e vorba de să te uiți tot timpul peste umăr să vezi dacă nu te urmărește cineva… ci să ai grijă de spatele tău. E cam greu să watch your back la propriu (mai ales dacă nu ai ochi la ceafă), motiv pentru care nici eu nu mi-am dat seamă că spatele meu a luat-o razna.

Să explic (și dacă îți sună cunoscut ce zic eu mai jos, you better do something fast):

  • am aprox 1,75m înălțime – fiind înaltă întotdeauna am avut tendința de a mă lăsa în față, de a mă apleca – bad choice, sweetie! – acum stau cu umerii trași în față… nu știu să-i țin drepți.
  • am cărat laptop/geantă grea etc etc pe același umăr câțiva ani buni – o schimbare e bine venită în mod repetat, altfel ajungi un pic lăsat într-o parte and you don’t even know!
  • am stat la birou în proporție de 90% din activitatea mea profesională de până acum și sunt genul de om care se foiește și se mută – nu știu să stau frumos, dar știu să stau cu un picior sub fund, cu picioarele pe birou, în diagonală să mă uit în trei monitoare simultan și să vorbesc la telefon în același timp – really bad choice, sweety!

Uite așa am ajuns la fizioterapie pam-pam. No, not funny.

Ideea e că majoritatea chestiilor pe care le facem zi de zi ne afectează viața. De unele suntem perfect conștienți, de altele poate mai puțin, pentru că nu au efecte imediate, dar și atunci când efectele devin vizibile, ajungi să te întrebi what the hell was I thinking? Și răspunsul e simplu: you were not thinking! Doh!

Cum am trecut bine de 18 ani șansele de a-mi readuce spatele în poziție perfect normală sunt well zero, pot doar să mă corectez și să-mi ajut corpul să stea cum trebuie. Asta înseamnă fizioterapie, masaj, mișcare, înot etc etc.

O parte bună din a-ți schimba stilul de viață spre ceva mai sănătos este că îți dai seama că să investești în tine și în sănătatea ta merită totul – chiar dacă abonamentul la sală ți se pare scump, dacă ai impresia că mâncarea sănătoasă e mai scumpă (nu e trust me, I can prove it), că suplimentele și vitaminele sunt o pierdere de bani… la bătrânețe cu siguranță medicul și tonele de pastile vor fi mai scumpe, pensia mai mică decât salariul pe care îl ai acum și problemele de sănătate adunate mai covârșitoare decât o coloană vertebrală deviată ușor de pe axul normal.

Și pentru că nu contează care-i baiu’, simțul umorului e tot acolo:

ive-got-your-back-300x265

Sursa foto

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s