Yum săptămânal: lapte de migdale

Nu aș zice că sunt o mare băutoare de lapte, de fapt nu prea sunt. Așa că laptele de orice altceva decât cel obișnuit mi-a făcut cu ochiul întotdeauna. Cum cel din comerț e plin de alte chestii, voiam să îmi fac acasă… dar n-am avut curaj până la Optimum 9400… ideea e că blenderul ăsta simpatic vine echipat cu un săculeț pentru strecurat laptele… așa că te împinge oarecum să faci în sfârșit lapte de migdale.

Ingrediente pentru lapte de migdale

Ideea este super simplă. Ai nevoie de:

  • o cană de migdale
  • 3 căni și jumătate de apă
  • blender

Lapte migdale

Lapte migdale

Mod de preparare

Până acum nu am făcut pentru că aveam un blender slab, cel de la Froothie România este însă mai puternic și merge brici pentru așa ceva. Așadar, migdalele se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi se scurg de apă și se clătesc de câteva ori. Se pun în blender cu cele 3 căni și jumătate de apă și se amestecă… mai întâi încet, apoi crescând treptat viteza.

După ce compoziția devine albă și spumoasă se poate turna prin săculeț într-un castron mare. Mie mi-a ieșit 1 litru de lapte spumos de migdale. Dacă vreți să fie dulceag la gust, puteți pune în amestec și niște curmale sau îndulcitori – eu prefer fără.

Și cum m-am trezit cu 1 litru de lapte și cu pulpa de migdale rămasă în săculeț, am decis să mai fac și: budincă de chia cu fructe de pădure, înghețată cu avocado și carob și biscuiți. Multe, știu! 🙂

Budincă de chia cu goji și fructe de pădure

Simplu: La cantitatea de lapte dorită se adaugă un sfert din cantitate în semințe de chia, se amestecă și se toarnă într-un recipient care se poate închide și se pune la frigider. Într-o oră, budinca este gata de ornat cu fructe de pădure, goji și ce mai vreți voi. 🙂

Înghețată cu avocado și carob

Mă tot fascina pe mine de ceva vreme spuma de ciocolată făcută din amestecul de avocado și carob (pudră de roșcove), așa că l-am făcut, tot în blender. 1 avocado și 2 linguri de carob se amestecă alături de o cană de lapte de migdale și rezultatul e o cremă spumoasă în care poți pune fructe de pădure și goji (again) și le poți ascunde pentru câteva ore în congelator.

Inghetata lapte migdale, avocado si carob

Budinca chia si inghetata avocado si carob

Biscuiți din pulpă de migdale

În săculețul prin care am stors laptele a rămas multă pulpă – bună, bună și asta de transformat în biscuiți. Pulpa se poate combina cu sare roz după gust și alte verdețuri proaspete sau uscate, usturoi, chimen, susan și 3 linguri de ulei de măsline. Mixul se întinde pe foaie de copt, se liniază cu un cuțit biscuiții și se împung pe alocuri cu furculița. Se pune la cuptorul preîncins timp de 20 minute. Se scoate, se întoarce foaia și se mai lasă încă 20 minute. Amestecul se sfarmă ușor, dar este excelent, mai ales dacă nu știi cu ce să înlocuiești pâinea.

Biscuiti pupla migdale

Bineînțeles că restul de lapte l-am băut imediat cu cafeaua de dimineață… creamy yum…

Poftă bună!

2 gânduri despre „Yum săptămânal: lapte de migdale

Dă-ţi cu părerea aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s